آمادگی مراکز درمانی اصفهان برای پذیرش مصدومان المپیاد

مدیر کمیته بهداشت و درمان شانزدهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان دختر کشور گفت: هماهنگی‌های لازم برای ارجاع مصدومیت‌های حاد در المپیاد به مراکز درمانی و بیمارستان‌های نزدیک و همچنین شهر اصفهان انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، زهرا ممتاز‌پور در شانزدهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در ارتباط با شرایط رسیدگی به مصدومان در طول رقابت‌ها اظهار کرد: پزشک‌یاران در سالن‌های ورزشی در هر رشته حضور دارند و خارج آن نیز کارشناس پرستاری و فوریت‌های پزشکی مستقر بوده و به مصدومیت‌های کوچکی که در فضای مسابقات رخ می‌دهد رسیدگی می‌کنند.
وی عنوان کرد: برخی از مصدومیت‌‌ها با رسیدگی پزشک‌یاران در سالن رفع شده و ورزشکار به روند مسابقه برمی‌گردد؛ تعداد این نوع مصدومیت تا به امروز قابل توجه بوده است.
مدیر کمیته بهداشت و درمان شانزدهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان دختر کشور افزود: مصدومیت‌هایی که منجر به آسیب شده و در ادامه نیاز به انتقال به مرکز و سپس بیمارستان بوده است، در بازی‌هایی مثل فوتسال، هندبال، تکواندو و والیبال به تعداد بیشتری رخ داده است؛ دو الی سه مورد شکستگی حاد داشتیم که منجر به عمل جراحی شد.
وی در ارتباط با آمار مصدومیت‌های رخ داده در مسابقات بیان کرد: در مجموع به نظر می‌رسد که به علت برگزاری مسابقات در حد حرفه‌ای، مصدومیت نیز بیشتر است؛ کشیدگی و شکستگی در ناحیه زانو، مچ پا و انگشتان در مقایسه با سایر المپیادهای دختران در سال‌های گذشته بیشتر بوده است.
ممتازپور با اشاره به سطوح مختلف رسیدگی به مصدومان تصریح کرد: اگر کسی که به هر شکلی دچار مصدومیت شود، پزشک‌یار حاضر در سالن با امکانات موجود به او رسیدگی می‌کند و سپس در صورت لزوم با هماهنگی سرپرستان و مسئولان سالن، به کارشناسان فوریت‌های پزشکی و آمبولانس خارج از سالن اطلاع داده می‌شود تا خدمات اورژانسی به ورزشکاران ارائه شود.
وی افزود: اگر مصدومیت نیازمند ارجاع به بیمارستان باشد، با آمبولانس موجود در مرکز که در حالت آماده‌باش قرار دارد تماس گرفته می‌شود تا مصدوم به مراکز درمانی ارجاع داده شود؛ علت این تماس، ضرورت حضور آمبولانس موجود در دانشگاه، در کنار سالن‌ها برای رسیدگی به مصدومیت‌های احتمالی بعدی است.
مدیر کمیته بهداشت و درمان شانزدهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان دختر کشور با اشاره به آمادگس مراکز درمانی برای پذیرش مصدومان المپیاد گفت: یکی از وظایف اورژانس‌های پیش بیمارستانی و تکلیفی که توسط ستاد هدایت اورژانس مقرر شده این است که مصدومان به اولین و نزدیک‌ترین مرکز درمانی ارجاع پیدا کنند و به این منظور از پیش از آغاز المپیاد با این مراکز از جمله بیمارستان‌ موجود در خمینی‌شهر که یک مرکز عمومی است، هماهنگی انجام شده است.
وی ادامه داد: برای مواردی که احتمال وخامت بیشتر مصدومیت وجود دارد، با چند بیمارستان در سطح شهر اصفهان نیز از طریق معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هماهنگی‌های لازم انجام و اعلام آمادگی شده است؛ تاکنون تنها یک الی دو مورد نیازمند ارجاع به بیمارستان‌های سطح اصفهان برای مشورت بیشتر بوده‌اند.
ممتازپور با تاکید بر حفظ سلامت ورزشکاران عنوان کرد: ورزشکاران باید این نکته را در نظر بگیرند که سلامتی آنها نسبت به نتیجه مسابقه در اولویت اول است و کشیده شدن مسابقات به خشونت می‌تواند منجر به آسیب‌هایی شود که در آینده آنها تاثیرگذار باشد.
وی تاکید کرد: ورزشکاران باید هرگونه مصدومیت را به پزشک‌یاران اطلاع دهند چراکه شاید به نظر آنها این آسیب جدی نبوده و مشکلی برای ادامه مسابقات نداشته باشند اما ممکن است همین مصدومیت در اثر ادامه بازی وخیم‌تر شود.
مدیر کمیته بهداشت و درمان شانزدهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان دختر کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم که تیم‌های شرکت‌کننده بتوانند با کمترین آسیب به نتیجه دلخواه خود برسند.